İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Temmuz 2018 itibariyle 14 milyon kişi BES ile tanışmış olacak”

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, Otomatik Katılım’ın temmuzda gelen yeni basamağıyla beraber 2017 başından beri toplam 13.8 milyon kişinin Bireysel Emeklilik’le tanışmış olacağını ifade etti.

Otomatik Katılım’ın (OKS) emekliliklerinde ikinci maaş alma fırsatını çalışanların ayağına getirdiğini belirten Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Otomatik Katılım’da 1 Temmuz itibarıyla bir aşama daha geride kaldı. 10-49 personeli olan iş yerlerinde çalışan 3.3 milyon kişi daha OKS’ye giriş yapmaya başladı. Böylece 2017 yılı başından beri OKS’yle tanışan çalışan sayısı 13.8 milyon olacak. Yaklaşık 7 milyon katılımcı gönüllü BES tarafında tasarrufu tercih ederken Otomatik Katılım ile de sisteme girip sözleşmesini sürdüren 4,5 milyon katılımcı mevcut. OKS’nin BES’e katkısı bu rakamlarla daha iyi anlaşılıyor” dedi.

Otomatik Katılım ile giriş aidatı gibi masraflar olmadan, gidip BES sözleşmesi almaya uğraşmadan çalışanlar işverenleri aracılığı ile BES’le tanışıyor. 1000 TL ek katkı ve yüzde 25 devlet katkıları gibi avantajlar Otomatik Katılım’da da sağlanıyor. Ayhan Sincek, “Geçen süre zarfında gördük ki çalışanlara OKS’nin avantajları iyi anlatıldığı takdirde cayma oranları da düşüyor. Bu nedenle OKS’yi gerekiyorsa sil baştan doğru anlatmak gerekiyor. İnsanlarımızın tüm bu avantajlarla emekliliklerinde rahat etmesinin yanı sıra oluşturulan tasarruf ile ülke ekonomisine de kaynak katkısı sağlıyor” dedi.

MEMURLAR VE ASGARİ ÜCRETLİLER ÖRNEK OLDU
Bugüne kadar memurların yüzde 48’i, özel sektörün ise yüzde 33’ünün sistemde kalmayı tercih ettiğini belirten Sincek, “Yaş grubu olarak baktığımızda ise 25 yaş altı çalışanların yüzde 48’le ağırlıklı şekilde sistemde kalmayı tercih ettiğini görüyoruz. Ayrıca 25 ile 34 yaş arasındaki kalma oranı da yüzde 36. Yani özellikle genç çalışanlar farkındalık sahibi, şimdiden emeklilik dönemine yatırım yapmayı tercih ediyor. Ayrıca rakamsal olarak baktığımızda da BES’te kalanların yüzde 57’ye yakınının gelir seviyesinin asgari ücret ile 4 bin lira arasında değiştiğini görüyoruz. Dar ve orta gelirli çalışanların aslında destek olunduğunda tasarruf yapmak istediğini görüyoruz” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir