İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Albaraka’dan üçüncü çeyrekte 137,7 milyon Türk Lirası kâr

Albaraka Türk Katılım Bankası, 2020 yılı üçüncü çeyrek mali verilerini Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda paylaştı. Bankadan yapılan açıklamaya göre bu yılın üçüncü çeyreğinde banka, 137,7 milyon TL kâr elde etti. Bankanın yıl sonu kârı 63 milyon TL seviyelerinde idi. 2020 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre Albaraka Türk Katılım Bankası’nın aktif büyüklüğü ise 68,3 milyar TL oldu. Bankanın genel müdürü Melikşah Utku ise konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“2020 yılının ilk çeyreğinde ortaya çıkan koronavirüs etkileri hala kendini gösterirken, bu salgın döneminin ne zaman biteceğine yönelik tahminler oldukça farklılaşmaktadır. Üçüncü çeyrekte genel çerçevede toparlanma hız kazanırken Eylül ayıyla birlikte toparlanma hızı normale dönmektedir. Avrupa’daki vaka artışlarıyla birlikte yeniden karantina şartları gündeme gelirken ilk dalgadaki gibi kapsamlı bir karantina beklenmemektedir. Para politikaları tarafında parasal genişleme hamleleri sürerken, mali politikalar tarafında da genişleyici adımların ekonomi faaliyeti desteklemek için sürmesi bekleniyor. Ülkemizde normalleşme sürecinin başladığı Haziran ayı itibariyle ekonomik faaliyetler yeniden canlanmıştı. Özellikle kredi büyümesi kanalıyla sektörler desteklenmiş ve ekonomik faaliyet hızlanmıştır. Bankacılık sektöründe üçüncü çeyrekte de Eylül ayının başına kadar önemli bir kredi büyümesi yaşandı. Bu büyüme, bankacılık sektöründe karlılığı artırırken ilk aşamada NPL rakamlarını düşürecektir. Özellikle ekonomik faaliyetin artışına devam etmesi kredi geri ödemeleri noktasında da önemli faydalar sağlayacaktır. Son dönemde Aktif Rasyosu’nda ve zorunlu karşılıklarda yapılan güncellemeler, TCMB’nin aldığı kararlar ve faiz artırımları gereği sıkılaştırma adımlarına bankalar da eşlik etmiş ve kredi büyüme hızı dengelenmeye başlamıştır.

Biz de Albaraka Türk olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındalığıyla reel sektörün ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vererek normalleşme sürecine katkımızı sürdürmekteyiz. Geride bıraktığımız çeyrekte ticari müşterilerimizin limitlerini artırdık ve KOBİ Destek Paketi ile Kobilerimizin yanında olduk. Bireysel tarafta birçok müşterimizin konut ve taşıt almasına yardımcı olduk. Ayrıca teknolojik altyapımız sayesinde genel müdürlük ve şube kadrolarımızın zaman zaman uzaktan erişim ile diledikleri yerden işlerine devam etmelerini sağlayarak müşterilerimize kesintisiz hizmet vermeye devam ettik. Pandemi sürecinde dijital ürün ve hizmetlerin önemi salgın sürecinde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Albaraka Türk olarak bu küresel çaplı krize ivedi ve kararlı bir şekilde tepki vererek gerek kuluçka merkezimizle gerekse Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarımızla girişimcilik ekosistemine destek olmayı sürdürmekteyiz. Hızla değişen ve yenilenen finans dünyasındaki gelişmeleri yakalayıp geleceğin dijital bankacılığına yatırım yaparak, fiziksel şube hizmetlerinin tamamının uçtan uca dijital ortamlarda da sunulması hedefiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Özellikle Nakit Basit gibi uygulamalarla müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkaracak hamlelerin dijital bankacılık noktasında Bankamızı ileriye taşıyacağını düşünmekteyiz. Albaraka Garaj’da kazanılan kültür ve birikimle hayata geçirilen dijital bankamız Insha, elektronik para hesabı olan “Param” isimli firmadan 232 Milyon TL değerleme ile yüzde on oranında bir yatırım aldı. 23,2 Milyon TL yatırım ile Insha, Avrupa’da yeni ülkelere erişimi hızlandıracak. Ayrıca bu alandaki tecrübemizle sonraki dönemlerde de dijital bankacılık anlamında sektöre katkılar sunmaya devam edeceğiz. Eylül ayında bu tip girişimcilik uygulamalarını desteklemek amacıyla Vakıf Katılım Bankası ile Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun yatırımcıları arasında yer aldık. 100 Milyon TL’lik bu ortaklık, teknoloji anlamında start-uplara destek verecek bir model oluştururken, girişim sermayesi açısından en büyük fonlardan birisi olacaktır. Öte yandan ekonomik araştırmalar noktasında da önemli bir atılım gerçekleştirdik. Kurduğumuz Banknot isimli siteyle günlük, haftalık ve aylık raporlar, sektör ve görünüm raporlarını paylaşarak ekonomik araştırma alanında katılım bankacılığında yine bir ilki gerçekleştirmiş olduk.

Türkiye’nin ilk katılım bankası olan ve dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefini sürdüren Bankamız insana kıymet veren bir anlayışla salgın sürecinde çalışanlarının sağlığını ön planda tutmuştur. Beraber yol yürüdüğümüz çalışma arkadaşlarımızın salgından olabildiğince az etkilenmesini sağlamak amacıyla yaptığımız uygulamalar TSE tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu başarılı bulundu. Genel müdürlük binası için TSE “Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi” alan ilk banka olan Bankamız, çalışanlarına ve müşterilerine sağlığı birinci sıraya koyan bir anlayışla hizmet etmektedir.

“Dünyanın En İyi Katılım Bankası Olma” hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz projeler ve atılımlarla müşterilerimize en iyi bankacılık deneyimini sunmak için çaba göstermeye hız kesmeden devam etmekteyiz. Gerek ekonomik anlamda gerek dijital anlamda Albaraka Türk olarak, ülkemizde katılım bankacılığının 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için, çalışmalarımızı özenle ve özveriyle devam ettireceğiz.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir