Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, ihracatı desteklemek ve ülkeye döviz girdisini artırmak amacıyla ihracat bedeli taahhütlü işlemlerde geçerli olacak İhracat Destek Paketi’ni açıkladı. Kuveyt Türk, ilk 6 ay ödemesiz toplam 36 ay vadeli paket kapsamında kâr oranlarını Euro’da aylık 0,34’e, dolarda ise aylık 0,48’e düşürdü.
Kurulduğu günden bugüne reel ekonominin desteklenmesi için çalışmalar yapan Kuveyt Türk, açıkladığı ‘İhracat Destek Paketi’ kapsamında kâr oranını düşürdü, vadeleri uzattı. Kuveyt Türk, ihracat bedeli taahhütlü işlemlere, 6 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay vadeli ve Euro’da aylık 0,34, dolarda ise aylık 0,48 kâr oranlarıyla fon kullandırarak ihracatçının yanında yer alacak.
İhracat Destek Paketiyle ilgili bilgi veren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Kuveyt Türk olarak reel ekonominin desteklenmesi ve büyümenin finansmanına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda 2019 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. Araç ve ev finansmanlarında verdiğimiz desteklere bir yenisini daha ekleyerek bu sefer ihracatçılarımızı destekleyecek ve ülkemize döviz girdisini artıracak bir paket hazırladık. Paket kapsamında, ihracat bedeli taahhüdü almak kaydıyla ilk 6 ay ödemesiz ve 30 eşit taksitte ödenecek şekilde toplamda 36 ay vadeli fon kullandırarak ihracatçımızın yanında olacağız. Fonlarımızı Euro’da aylık 0,34, dolarda ise aylık 0,48 kâr oranlarıyla kullandırtacağız” dedi.
İhracat Destek Paketi hakkında detaylı bilgiye Kuveyt Türk şubelerinden, 444 0 123 numaralı çağrı merkezinden veya www.kuveytturk.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Kuveyt Türk’ten ihracatçıya 6 ay ödemesiz sağlam destek
Daha fazla GündemGündem kategorisinden daha fazla yazı »
- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ürünlerinin katılım finansa uyumunu sağlayacağız.
- Banka ADS (Altın Değerleme Sistemi) sistemi nasıl çalışır?
- Tapu Güvenilir Hesap Nedir? Nasıl Kullanılır?
- Katılım bankacılığı 2023’te pazar payını yüzde 10,6’ya çıkarmayı hedefliyor
- “Katılım bankası yerine katılım finans kuruluşu kullanılabilir”
Daha fazla Şirket HaberleriŞirket Haberleri kategorisinden daha fazla yazı »
İlk yorum yapan siz olun