İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2021 İKAM İslam İktisadı Ödülleri sahiplerini buldu

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM)’nin düzenlemiş olduğu 9. İslam İktisadı Atölyesi, 17-19 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde “Kalkınma ve Az Gelişmişlik Sorunsalı” teması ile gerçekleştirildi. Atölye İslam İktisadı Ödülleri’nin takdimi gerçekleşti. Atölye üç gün boyunca önemli tartışmaların yapıldığı panel ve altı oturum ile nihayete erdi.

Bu yıl dördüncü yılına giren İslam İktisadı Ödülleri, İslam İktisadı alanındaki çalışmaları desteklemek ve nitelikli çalışmaları teşvik etmek amacıyla verilmekte ve kamuoyu tarafından da büyük bir ilgiyle takip edilmektedir. 2018 yılından itibaren her yıl araştırma, katkı, uygulama ve tez olarak 4 kategoride verilen ödüller bu yıl da sahiplerini buldu.

İslam İktisadı Uygulama Ödülü Karzı Hasen Vakfı adına Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Koca’ya İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kurulay tarafından takdim edilirken, İslam İktisadı Araştırma Ödülü Mabid Ali AL-Jarhi’ye İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof Dr. Nihat Erdoğmuş tarafından verildi. İslam İktisadı Uygulama Ödülü Abdul Azim Islahi’ye Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan tarafından ve İslam İktisadı Tez Ödülü ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafından Cem Korkut’a takdim edildi.

İslam İktisadı Araştırma Ödülü İslam iktisadı ve finansı alanının inşası sürecinde akademik anlamda bu alanı besleyen, bu alanda genç araştırmacıları yetiştiren ve onlara örnek ve öncü olan İslam iktisadı alanının duayen isimlerine bir teşekkür mahiyetinde verilmektedir. 2018 yılında Cengiz Kallek’e, 2019’da yılında, yakın zamanda vefat eden Prof.Dr. Sabri Orman’a ve 2020 yılında ise Dr. Monzer Kahf’a verildi. Bu seneki İslam İktisadı Araştırma ödülü ise değerli bilim adamı Mabid Ali Al-Jarhi’ye verildi.

İslam İktisadına Katkı Ödülü, bu alanın sınırlarını araştırmak, öğretmek ve genişletmek için çalışmalar yaparak iktisat tarihi bilincin güçlü bir şekilde oluşmasında verdikleri katkılardan ötürü ödül Abdul Azim Islahi’ye verildi. Islahi, genel anlamda İslam iktisat düşüncesi ve özel anlamda da Müslüman düşünürlerin iktisada katkısını sistematik bir şekilde incelemeye ve iktisat tarihinde görmezden gelinen “kayıp halka” olarak isimlendirilen dönemdeki Müslüman düşünürlerin iktisada katkılarını kapsamlı bir şekilde ortaya koydu.Pandemi koşulları sebebiyle fiili olarak programa katılamayan Islahi’yi temsilen ödülünü Abdulkader Chachi aldı.

İslam İktisadı Uygulama Ödülü, milli ve manevi değerlerin yaşatılması adına aile kurumunun kurulması, korunması ve ihyası için ihtiyaç duyulacak her türlü eğitim öğretim faaliyetinin yapılmasını, sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı teşvik ederek evlenmek isteyen ancak yeterli ekonomik birikimi olmayan gençlere ihtiyaç duydukları nakdi yardımın kefalet sureti ile temin edilmesini sağlayan Karz-ı Hasen Vakfı 2021 ödülüne layık görüldü.

İslam İktisadı Tez Ödülü İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalında yapmış olduğu “İslâm Ekonomisinde Sermaye Oluşumu, Birikimi ve Yapısı: Fon Biriktirmede Türkiye İçin Model ve Politika Önerileri” adlı doktora çalışması ile Cem Korkut’a verildi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir