İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Abdullah Tivnikli anıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Merhum Abdullah Tivnikli vefatının birinci yılında düzenlenen panel ile anıldı. Panele konuşmacı olarak İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İZÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve İZÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bolat katıldı. İSEFAM Abdullah Tivnikli Salonunda düzenlenen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasına Merhum Abdullah Tivnikli’ye Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Prof. Dr. Mehmet Bulut “ Kendisi üniversitemiz için çok önemli bir insandı. İlgilendiği birçok konu olmasına rağmen üniversitemize çok fazla vakit ayırıyordu. Üniversitemizin her geçen gün kalitesini arttırmasını isterdi. İZÜ’nün Türkiye’de bizim medeniyetimizin değerlerine ait farklı bir üniversite olması için olağanüstü bir çabası vardı” diye konuştu.

Merhum Abdullah Tivnikli ile farklı bir hukukları olduğunu ve vefatının kendisini derinden etkilediğine değinen Prof. Dr. Mehmet Bulut “Hayatımız boyunca iş adamları ve vakıf insanları ile tanıştık. Ama Abdullah Ağabey kendine has özellikleri olan biriydi. Onun gibisini görmedim diyebilirim. Örnek bir iş adamıydı. İslam’ın prensiplerine bağlı bir iş hayatı vardı. Başta İslami Finans olmak üzere birçok konuya katkıları oldu. Albaraka Türk ve Kuveyt Türk bankalarının kurulmasında çok önemli katkıları vardı” diye konuştu.

İZÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Merhum Abdullah Tivnikli’yi gençliğinden beri tanıdığını ifade ederek, “Tivnikli ailesi, muhafazakâr ve dindar bir ailedir. İlime önemli hizmetleri olmuştur. Ülke meselelerini dert edinmişlerdir. Hem Fahrettin Bey hem de Abdullah Bey İTÜ’den mezun oldu. Aileden gelen ticari gayretleri vardı. Özellikle Abdullah Bey, Türkiye’deki İslami Finansın gelişmesi için ilk adımı atan kişilerdendir. 1980’li yıllarda Hak Yatırım adıyla kurulan bir firma vardı. Amacı faizsiz bankacılık sistemini kurmaktı. Onun sonucunda da Albaraka kurulmuştu. Kurucuları arasında Abdullah Bey de vardı ve ayrı bir yeri vardı. Çünkü kendisi faizsiz finans konusunda İngiltere’de ihtisas yapmıştı. Yine Kuveyt Finans’ın kuruluşunda da aktif olarak rol aldı. Ticari hayata çok ilgili ama para kazanmaktan çok insan yetiştirme gündemi olan, Müslüman alimler ve dertli insana olan ihtiyacı vurgulayan bir insandı” dedi.

Programın diğer konuşmacılarından İZÜ İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bolat Tivnikli ailesi ile iş hayatı sebebiyle yakın çalışma ve tanışma fırsatlarının olduğunu aktardı. Prof. Dr. Ömer Bolat, ” Ben Abdullah Tivnikli Beyi 25 yıl tanıdım. Kendisi ile ilk olarak MÜSİAD’da görev yaptığım günler tanıştık. Abdullah Bey ve ağabeyi Fahrettin Bey ile sık sık görüşürdük.  İki kardeşin hiç ayrıldıklarını görmedim. Herkesin ticaret hayatında aile içi anlaşmazlıklar olabiliyor. Ama o iki kardeş hep beraberlerdi. Hem ticari hem de sosyal hayatta adeta ayrılmaz ikililerdi. Birbirlerine sevgileri ve hürmetleri tamdı. Örnek bir aile işletmesiydiler. Bu da onlara bereket olarak yansıdı. İş hayatında hep daha ileriye gittiler” diye konuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir